2 portioner
Ingredienser
- 2 kycklingfiléer
- 1 paket kelpnudlar
- 4 vitlöksklyftor
- 4 dl vatten
- 2,5 dl cashewnötter
- 2 tsk dragon
- 0,5 tsk lökpulver
- 1 krm salt
- 1 krm senapspulver
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm vitlökspulver
- 0,5 krm paprikapulver
- olivolja
Instruktioner
- hetta upp olivolja i en stekpanna
- skär kycklingen i 2 cm stora skivor eller tärningar
- pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt kycklingdelarna
- bryn kycklingdelar ihop med vitlöken
- skölj kelpnudlarna och tillsätt i stekpannan med dragon och vatten
- tillaga under lock på låg värme i 30 minuter
- mixa cashewnötter, lökpulver, salt, senapspulver, svartpeppar, vitlökspulver och paprikapulver
- häll av stekskyn i mixern och mixa till en tjock sås
- tillsätt såsen i stekpannan, blanda och låt sjuda i ytterligare några minuter.